Kukuřičná pizza s tuňákem

Pro bezlepkové strávníky zde máme recept na pizzu z kukuřičné mouky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1070 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátečky. Rajčata a papriku omyjeme. Papriku zbavíme zrníček a pokrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky. Kousky tuňáka vyjmeme z plechovky a na sítku necháme okapat.
  2. V zadělávací míse smícháme mouku se solí, olivovým olejem a rozdrobeným droždím. Podle potřeby přiléváme po lžících vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a uložíme asi na 40 minut na teplé místo.
  3. Vykynulé těsto rozválíme, přeneseme do formy vyložené pečicím papírem a potřeme olivovým olejem. Drcená rajčata smícháme v misce s oreganem. Směs osolíme, opepříme a rozetřeme na těsto. Navrch rozložíme dílky rajčat, syrové cibule, nudličky papriky a kousky tuňáka. Vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvou bazalkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.