Kukuřičná pizza s tuňákem

Pro bezlepkové strávníky zde máme recept na pizzu z kukuřičné mouky.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátečky. Rajčata a papriku omyjeme. Papriku zbavíme zrníček a pokrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky. Kousky tuňáka vyjmeme z plechovky a na sítku necháme okapat.
  2. V zadělávací míse smícháme mouku se solí, olivovým olejem a rozdrobeným droždím. Podle potřeby přiléváme po lžících vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a uložíme asi na 40 minut na teplé místo.
  3. Vykynulé těsto rozválíme, přeneseme do formy vyložené pečicím papírem a potřeme olivovým olejem. Drcená rajčata smícháme v misce s oreganem. Směs osolíme, opepříme a rozetřeme na těsto. Navrch rozložíme dílky rajčat, syrové cibule, nudličky papriky a kousky tuňáka. Vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvou bazalkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1070 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    16,4 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.