Kukuřičná pizza s tuňákem
Pro bezlepkové strávníky zde máme recept na pizzu z kukuřičné mouky.
Postup
- Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátečky. Rajčata a papriku omyjeme. Papriku zbavíme zrníček a pokrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky. Kousky tuňáka vyjmeme z plechovky a na sítku necháme okapat.
- V zadělávací míse smícháme mouku se solí, olivovým olejem a rozdrobeným droždím. Podle potřeby přiléváme po lžících vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a uložíme asi na 40 minut na teplé místo.
- Vykynulé těsto rozválíme, přeneseme do formy vyložené pečicím papírem a potřeme olivovým olejem. Drcená rajčata smícháme v misce s oreganem. Směs osolíme, opepříme a rozetřeme na těsto. Navrch rozložíme dílky rajčat, syrové cibule, nudličky papriky a kousky tuňáka. Vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvou bazalkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
256 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1070 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
16,9 g
19 %
17 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
8,6 g
14 %
13 %
-
Tuky
16,4 g
25 %
23 %
-
nasycené
4,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA