Křupavý chléb s omeletou a slaninou

nehodnoceno

Tento obložený chléb nejen skvěle vypadá, ale i chutná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    737 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3083 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    18,7 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    60,6 g

    93 %

    87 %

  • nasycené

    16,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krajíce chleba a plátky slaniny rozložíme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 5 minut. Chleba vyjmeme z trouby a slaninu dopékáme ještě asi 5 minut.
  2. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Petrželku i se stonky nasekáme nahrubo.
  3. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v míse osolíme, opepříme a prošleháme se smetanou pomocí vidličky. Bílky vyšleháme na řídký sníh a jemně ho vmícháme do žloutků. Přidáme nasekanou petrželku.
  4. Na pánvi zahřejeme olej s máslem a krátce na něm orestujeme řapíkatý celer. Vlijeme k němu vejce, rozprostřeme je po celé pánvi a chvilku opékáme. Pak pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 5 minut.
  5. Majonézu smícháme s hořčicí a natřeme na opečené chleby. Obložíme je plátky slaniny a nakrájenou omeletou.
Autor:

Podobné recepty

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.