Křupavý chléb s omeletou a slaninou
Tento obložený chléb nejen skvěle vypadá, ale i chutná.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
737 KCal
33 %
31 %
-
Energie
3083 KJ
33 %
31 %
-
Sacharidy
26,5 g
30 %
27 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
18,7 g
30 %
28 %
-
Tuky
60,6 g
93 %
87 %
-
nasycené
16,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Krajíce chleba a plátky slaniny rozložíme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 5 minut. Chleba vyjmeme z trouby a slaninu dopékáme ještě asi 5 minut.
- Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Petrželku i se stonky nasekáme nahrubo.
- Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v míse osolíme, opepříme a prošleháme se smetanou pomocí vidličky. Bílky vyšleháme na řídký sníh a jemně ho vmícháme do žloutků. Přidáme nasekanou petrželku.
- Na pánvi zahřejeme olej s máslem a krátce na něm orestujeme řapíkatý celer. Vlijeme k němu vejce, rozprostřeme je po celé pánvi a chvilku opékáme. Pak pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 5 minut.
- Majonézu smícháme s hořčicí a natřeme na opečené chleby. Obložíme je plátky slaniny a nakrájenou omeletou.