V pánvi restujeme na mírném teple a troše oleje dvě minuty krevety, osolíme, opepříme, přeneseme na ohnivzdornou misku, pokryjeme kostičkami gorgonzoly. Několik minut zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia, až se sýr roztaví.
Pak poskládáme na talíř, bohatě posypeme petrželkou a obložíme kostičkami chleba.
(Italská gastronomie)
Krevety s gorgonzolou
Krevety s gorgonzolou | foto: Italská gastronomie
Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat
Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...
Špagety se špenátem a omáčkou
Střední
30 min
Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.
Jarní poke bowl s lososem
Lehké
40 min
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...
Frittata s chřestem, pórkem a ricottou
Lehké
30 min
Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.