Ingredience
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli usekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, krevetky a vše krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájené brambory a uvaříme je ve vývaru doměkka.
- Takto připravenou polévku rozmixujeme. Musíme ji mixovat ještě vlažnou, jinak by se utvořily z brambor hrudky. Směs nalijeme zpět do hrnce, přilijeme smetanu a necháme na ohni mírně táhnout. Při prudkém varu by se smetana srazila.
- Polévku už nezahušťujeme, protože ji zahustí rozmixované brambory. Dochutíme ji vegetou, ale můžeme použít i rybí koření.
- Při podávání do polévky vložíme celé krevety, pašírované v páře z bílého vína a kopru (nebo jiných bylinek). Ozdobíme ušlehanou smetanou a snítkou kopru.
- Místo krevet můžeme použít tyčinky surimi.