Krevetová polévka

Uvařte si exotickou polévku s krevetami. Je snadná na přípravu a také moc dobrá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    452 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1893 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    22,1 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    25,8 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    26,9 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    16,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli usekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, krevetky a vše krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájené brambory a uvaříme je ve vývaru doměkka.
  2. Takto připravenou polévku rozmixujeme. Musíme ji mixovat ještě vlažnou, jinak by se utvořily z brambor hrudky. Směs nalijeme zpět do hrnce, přilijeme smetanu a necháme na ohni mírně táhnout. Při prudkém varu by se smetana srazila.
  3. Polévku už nezahušťujeme, protože ji zahustí rozmixované brambory. Dochutíme ji vegetou, ale můžeme použít i rybí koření.
  4. Při podávání do polévky vložíme celé krevety, pašírované v páře z bílého vína a kopru (nebo jiných bylinek). Ozdobíme ušlehanou smetanou a snítkou kopru.
  5. Místo krevet můžeme použít tyčinky surimi.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.