Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme petržel s mrkví a zeleninu krátce orestujeme. Pak vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Do základu vmícháme hořčici, rajský protlak a osmahneme. Zalijeme polovinou vývaru a červeným vínem a králíka dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji opražíme. Za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a omáčku krátce povaříme. Pak vložíme zpět kousky králíka a maso prohřejeme (omáčku necedíme!).
- Maso rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou tymiánu, přidáme trochu omáčky. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory nebo rýže.