Králík v zelenině

Připravte králíka podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    544 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2275 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    54,6 g

    87 %

    80 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme petržel s mrkví a zeleninu krátce orestujeme. Pak vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Do základu vmícháme hořčici, rajský protlak a osmahneme. Zalijeme polovinou vývaru a červeným vínem a králíka dusíme doměkka.
  3. Maso vyjmeme. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji opražíme. Za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a omáčku krátce povaříme. Pak vložíme zpět kousky králíka a maso prohřejeme (omáčku necedíme!).
  4. Maso rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou tymiánu, přidáme trochu omáčky. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory nebo rýže.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.