Králík v zelenině

Připravte králíka podle našeho receptu.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme petržel s mrkví a zeleninu krátce orestujeme. Pak vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Do základu vmícháme hořčici, rajský protlak a osmahneme. Zalijeme polovinou vývaru a červeným vínem a králíka dusíme doměkka.
  3. Maso vyjmeme. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji opražíme. Za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a omáčku krátce povaříme. Pak vložíme zpět kousky králíka a maso prohřejeme (omáčku necedíme!).
  4. Maso rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou tymiánu, přidáme trochu omáčky. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory nebo rýže.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    544 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2275 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    54,6 g

    87 %

    80 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.