Králík v zelenině
Připravte králíka podle našeho receptu.
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme petržel s mrkví a zeleninu krátce orestujeme. Pak vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Do základu vmícháme hořčici, rajský protlak a osmahneme. Zalijeme polovinou vývaru a červeným vínem a králíka dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji opražíme. Za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a omáčku krátce povaříme. Pak vložíme zpět kousky králíka a maso prohřejeme (omáčku necedíme!).
- Maso rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou tymiánu, přidáme trochu omáčky. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory nebo rýže.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
544 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2275 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
14,7 g
17 %
15 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
54,6 g
87 %
80 %
-
Tuky
25,6 g
39 %
37 %
-
nasycené
8,6 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA