Králík na jablkách

1 hodnocení

Jablka a tymián dodají králičímu masu šťavnatost a vůni. Vyzkoušejte tento báječný podzimní recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1793 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    62,2 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z utřeného česneku, poloviny lístků tymiánu a vína si připravíme marinádu. Králičí stehna osolíme, naložíme do marinády a necháme odležet několik hodin, ideálně přes noc.
  2. Stehna pak opečeme na rozpáleném oleji s kousky slaniny dozlatova, přendáme je do pekáčku, přidáme na kousky nakrájená jablka a cibuli, zbylý tymián, švestky, zalijeme vývarem a pečeme přikryté v předehřáté troubě při 140 °C asi 60 minut. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme asi 10 minut.
  3. Pečená stehna můžeme podávat například s opečenými bramborami s cibulí.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...