Králík na jablkách
Jablka a tymián dodají králičímu masu šťavnatost a vůni. Vyzkoušejte tento báječný podzimní recept.
Vaření 90 min
bez marinování
Postup
- Z utřeného česneku, poloviny lístků tymiánu a vína si připravíme marinádu. Králičí stehna osolíme, naložíme do marinády a necháme odležet několik hodin, ideálně přes noc.
- Stehna pak opečeme na rozpáleném oleji s kousky slaniny dozlatova, přendáme je do pekáčku, přidáme na kousky nakrájená jablka a cibuli, zbylý tymián, švestky, zalijeme vývarem a pečeme přikryté v předehřáté troubě při 140 °C asi 60 minut. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme asi 10 minut.
- Pečená stehna můžeme podávat například s opečenými bramborami s cibulí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
429 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1793 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
17,7 g
20 %
18 %
-
Vláknina
3,8 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
62,2 g
99 %
92 %
-
Tuky
10,3 g
16 %
15 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA