Králík na jablkách

1 hodnocení

Jablka a tymián dodají králičímu masu šťavnatost a vůni. Vyzkoušejte tento báječný podzimní recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z utřeného česneku, poloviny lístků tymiánu a vína si připravíme marinádu. Králičí stehna osolíme, naložíme do marinády a necháme odležet několik hodin, ideálně přes noc.
  2. Stehna pak opečeme na rozpáleném oleji s kousky slaniny dozlatova, přendáme je do pekáčku, přidáme na kousky nakrájená jablka a cibuli, zbylý tymián, švestky, zalijeme vývarem a pečeme přikryté v předehřáté troubě při 140 °C asi 60 minut. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme asi 10 minut.
  3. Pečená stehna můžeme podávat například s opečenými bramborami s cibulí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1793 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    62,2 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.