Ingredience
Postup
- Rohlíky nakrájíme na tenké plátky. Mléko smícháme se 2 vejci, 3 lžícemi cukru, citronovou kůrou a špetkou soli.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Promícháme je se lžící citronové štávy, 2 lžícemi cukru a skořicí. Tvaroh smícháme se zbylým vejcem, zbylým cukrem, rozinkami a zbytkem citronové šťávy.
- Zapékací mísu vymažeme tukem a naplníme ji vrstvou rohlíků namočených v mléčné lázni, tvarohem, namočenými rohlíky, jablky a nakonec rohlíky, které pokapeme zbytkem mléčné lázně a rozpuštěným máslem.
- Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a žemlovku pečeme asi 45 minut dozlatova. Před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.