Klasická žemlovka

1 hodnocení

Nakupilo se vám doma několik starších rohlíků a strouhanky máte mnoho? Připravte oblíbenou zemlbábu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    889 KCal

    40 %

    37 %

  • Energie

    3720 KJ

    40 %

    37 %

  • Sacharidy

    140,9 g

    160 %

    141 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    26,2 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    24,3 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    13,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky. Mléko smícháme se 2 vejci, 3 lžícemi cukru, citronovou kůrou a špetkou soli.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Promícháme je se lžící citronové štávy, 2 lžícemi cukru a skořicí. Tvaroh smícháme se zbylým vejcem, zbylým cukrem, rozinkami a zbytkem citronové šťávy.
  3. Zapékací mísu vymažeme tukem a naplníme ji vrstvou rohlíků namočených v mléčné lázni, tvarohem, namočenými rohlíky, jablky a nakonec rohlíky, které pokapeme zbytkem mléčné lázně a rozpuštěným máslem.
  4. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a žemlovku pečeme asi 45 minut dozlatova. Před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.