Neděle 16. května 2021, svátek má Přemysl
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 16. května 2021 Přemysl

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou

Mleté maso a grilování patří k sobě. Připravte si tyto báječné kebaby, které voní dálkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

6 PORCE +

Na kebaby:

Na jogurtovou omáčku:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    382 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1599 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    15,5 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    30,4 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve připravíme jogurtovou omáčku. Jogurt smícháme s prolisovanými oloupanými stroužky česneku, solí, pepřem, chilli, polovinou nahrubo nasekaných lístků máty a olejem. Omáčku necháme odležet alespoň dvě hodiny v chladničce.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno.
  3. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, římský kmín, petrželovou nať, sůl a zakápneme trochou olivového oleje. Vše dobře propracujeme a necháme odležet asi 60 minut v chladničce.
  4. Potom z masové směsi vytvoříme tenké válečky (ruce při tvarování namáčíme ve studené vodě). Napíchneme je na špejle (předem namočené ve vodě, aby se při grilování nepálily) a maso mírně přitlačíme. Kebaby opékáme na grilu předehřátém na vysokou teplotu dozlatova.
  5. Zeleninu na salát očistíme. Rajčata, cibuli a okurku nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Přidáme salátové listy natrhané na menší kusy, vše zakápneme citronovou šťávou a olejem a promícháme.

Kebaby podáváme se zeleninovým salátem, jogurtovou omáčkou a opečenými tortillami. Dozdobit je můžeme zbylou mátou.

Autor:

Podobné recepty

Ricottový nákyp s mangoldem a rajčaty

Také milujete zapečená jídla? Ideální večeři pro celou rodinu v italském stylu připravíte z...

Kuře naplacato podle Zdeňka Pohlreicha

Celý fígl spočívá v tom, že musíte vědět, kde říznout a celé kuře tak jednoduše zbavit kostí. A...

Ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Ke vnitřnostem má většina z nás dost vyhraněný vztah. Buď je nesnášíme, nebo milujeme. Patříte-li...

Vepřová pečeně na rožni s omáčkou ze sušených švestek

Vepřová pečeně patří mezi levnější partie z vepříka. Na rychlou přípravu není příliš vhodná,...

Sekaná pečeně se žampiony

Sváteční oběd sice zabere trochu času při přípravě, výsledkem ale bude chuťově vyvážené a oku...

Zobrazit více