Kaštany v marcipánu

Kaštany a cukroví? Žádný problém! Vyzkoušejte náš recept, pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    855 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    29,1 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kaštany nařízneme navrchu do kříže. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Pak je vyndáme, necháme krátce zchladnout a ještě teplé oloupeme.
  2. Mléko povaříme s vanilkovým luskem, pak přidáme cukr a oloupané kaštany. Na mírném ohni vaříme dalších 20 minut, až budou kaštany měkké. Necháme vychladnout, vyndáme vanilkový lusk a rozmixujeme dohladka. Pyré pak prošleháme s máslem.
  3. Z hmoty připravíme asi 10 kuliček, které dáme zatuhnout do mrazáku. Marcipán rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vytvarujeme kuličky. Poté je zploštíme na placičky a zabalíme do nich kuličky z kaštanového pyré. Vymodelujeme je do tvaru kaštanů a větší část každého kousku namočíme do rozpuštěné čokolády. Necháme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.