Kari z červené čočky se zeleninou

Dopřejte si chuťový zážitek, který vás přenese až do daleké Asie.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    25 %

    22 %

  • Energie

    2256 KJ

    25 %

    22 %

  • Sacharidy

    91,3 g

    104 %

    91 %

  • Vláknina

    18,2 g

    61 %

    61 %

  • Bílkoviny

    22,7 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku a rýži důkladně propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Česnek, cibuli, mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky, spolu s očištěnou paprikou, chilli a dýní.
  2. Zázvor nahrubo nastrouháme, citronovou trávu nasekáme tupou stanou nože, tak aby se při vaření uvolnilo aroma.
  3. V kastrolu s rozehřátým olejem orestujeme nakrájenou zeleninu spolu s kari pastou, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  4. Nakonec přilijeme rajčata, kokosové mléko, čočku, přivedeme k varu a asi 5 minut spolu provaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Posypeme sezamem a podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.