Kari z červené čočky se zeleninou
Dopřejte si chuťový zážitek, který vás přenese až do daleké Asie.
Postup
- Čočku a rýži důkladně propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Česnek, cibuli, mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky, spolu s očištěnou paprikou, chilli a dýní.
- Zázvor nahrubo nastrouháme, citronovou trávu nasekáme tupou stanou nože, tak aby se při vaření uvolnilo aroma.
- V kastrolu s rozehřátým olejem orestujeme nakrájenou zeleninu spolu s kari pastou, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Nakonec přilijeme rajčata, kokosové mléko, čočku, přivedeme k varu a asi 5 minut spolu provaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Posypeme sezamem a podáváme s rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
539 KCal
25 %
22 %
-
Energie
2256 KJ
25 %
22 %
-
Sacharidy
91,3 g
104 %
91 %
-
Vláknina
18,2 g
61 %
61 %
-
Bílkoviny
22,7 g
36 %
33 %
-
Tuky
5,7 g
9 %
8 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA