Kari z červené čočky se zeleninou

Dopřejte si chuťový zážitek, který vás přenese až do daleké Asie.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    25 %

    22 %

  • Energie

    2256 KJ

    25 %

    22 %

  • Sacharidy

    91,3 g

    104 %

    91 %

  • Vláknina

    18,2 g

    61 %

    61 %

  • Bílkoviny

    22,7 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku a rýži důkladně propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Česnek, cibuli, mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky, spolu s očištěnou paprikou, chilli a dýní.
  2. Zázvor nahrubo nastrouháme, citronovou trávu nasekáme tupou stanou nože, tak aby se při vaření uvolnilo aroma.
  3. V kastrolu s rozehřátým olejem orestujeme nakrájenou zeleninu spolu s kari pastou, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  4. Nakonec přilijeme rajčata, kokosové mléko, čočku, přivedeme k varu a asi 5 minut spolu provaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Posypeme sezamem a podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.