Ingredience
Postup
- Z klobásy po malých částech vymačkáme pomocí příborového nože náplň a vytvarujeme do knedlíčků. Knedlíčky pak opékáme na 3 lžících oleje z každé strany asi 1 minutu. Po opečení je dáme stranou.
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme v kastrolu na 5 lžících oleje, po 5 minutách přisypeme mouku a společně 3 minuty smažíme. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a zalijeme vývarem a metličkou rozmícháme. Vmícháme koření, osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v polévce.
- Kapustu nakrájíme na proužky a přisypeme do polévky, společně vaříme na mírném plameni dalších 10 minut.
- Nakonec přidáme do polévky také vařené fazolky bez nálevu, 1 minutu povaříme a můžeme podávat společně s kuličkami z vinné klobásy.