Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

nehodnoceno

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    397 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1661 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    32,4 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    24,7 g

    82 %

    82 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    14,1 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z klobásy po malých částech vymačkáme pomocí příborového nože náplň a vytvarujeme do knedlíčků. Knedlíčky pak opékáme na 3 lžících oleje z každé strany asi 1 minutu. Po opečení je dáme stranou.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme v kastrolu na 5 lžících oleje, po 5 minutách přisypeme mouku a společně 3 minuty smažíme. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a zalijeme vývarem a metličkou rozmícháme. Vmícháme koření, osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v polévce.
  3. Kapustu nakrájíme na proužky a přisypeme do polévky, společně vaříme na mírném plameni dalších 10 minut.
  4. Nakonec přidáme do polévky také vařené fazolky bez nálevu, 1 minutu povaříme a můžeme podávat společně s kuličkami z vinné klobásy.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.