Jelení hřbet na jalovci s batátovým salátem
Láska prochází žaludkem. Po této jelení pochoutce nikdo neodolá, hodí se jako inspirace pro použití i jiných druhů masa.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 30 min
dopékejte ještě 5 minut
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1560 KCal
71 %
65 %
-
Energie
6529 KJ
71 %
65 %
-
Sacharidy
43,5 g
49 %
44 %
-
Vláknina
6,4 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
35,5 g
56 %
52 %
-
Tuky
136,7 g
210 %
195 %
-
nasycené
20,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na dresing prošlehejte metličkou v misce hořčici, ocet, med, najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř a uložte do lednice.
- Batáty oloupejte a nakrájejte na menší klínky. Rozprostřete na plech, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C 20-25 minut. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
- Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s vychladlými batáty, listy špenáty, sušenými brusinkami a dochuťte připraveným dresinkem.
- Jelení hřbet očistěte od blan, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej, vložte do ní maso a zprudka ho opečte jednu minutu z každé strany. Ztlumte teplotu, přidejte máslo, jalovec, tymián a restujte, dokud se máslo nerozpustí. Vzniklým výpekem přelijte maso a vložte ho do rozehřáté trouby. Pečte na 180 °C 4-5 minut na medium. Vyndejte maso z trouby a nechte 10 minut odpočinout.
- Srnčí hřbet nakrájejte na silnější plátky a podávejte s batátovým salátem.