Jelení hřbet na jalovci s batátovým salátem

nehodnoceno

Láska prochází žaludkem. Po této jelení pochoutce nikdo neodolá, hodí se jako inspirace pro použití i jiných druhů masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

dopékejte ještě 5 minut

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1560 KCal

    71 %

    65 %

  • Energie

    6529 KJ

    71 %

    65 %

  • Sacharidy

    43,5 g

    49 %

    44 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    35,5 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    136,7 g

    210 %

    195 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na dresing prošlehejte metličkou v misce hořčici, ocet, med, najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř a uložte do lednice.
  2. Batáty oloupejte a nakrájejte na menší klínky. Rozprostřete na plech, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 °C 20-25 minut. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
  3. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s vychladlými batáty, listy špenáty, sušenými brusinkami a dochuťte připraveným dresinkem.
  4. Jelení hřbet očistěte od blan, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olivový olej, vložte do ní maso a zprudka ho opečte jednu minutu z každé strany. Ztlumte teplotu, přidejte máslo, jalovec, tymián a restujte, dokud se máslo nerozpustí. Vzniklým výpekem přelijte maso a vložte ho do rozehřáté trouby. Pečte na 180 °C 4-5 minut na medium. Vyndejte maso z trouby a nechte 10 minut odpočinout.
  5. Srnčí hřbet nakrájejte na silnější plátky a podávejte s batátovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.