Jarní zelenina s medovo-hořčičnou zálivkou

Na tomto rychlém obědě plném zeleniny si pochutná opravdu každý.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrášky vyloupeme z lusků. Mrkev, kedlubnu a chřest oloupeme, mrkev rozkrájíme na širší proužky, kedlubnu a chřest na menší kousky. Fazolky očistíme.
  2. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní nejdříve mrkev, po chvilce přidáme kedlubnu a chřest. Po 3 minutách přisypeme i fazolky a hrášek. Zeleninu uvaříme na skus, pak ji scedíme a necháme okapat.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm povařenou zeleninu. Nakonec do pánve vmícháme očištěné a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Ingredience na zálivku promícháme a přilijeme do pánve k zelenině. Společně promícháme se solí a pepřem. Před podáváním posypeme sezamem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.