Jarní zelenina s medovo-hořčičnou zálivkou
Na tomto rychlém obědě plném zeleniny si pochutná opravdu každý.
Postup
- Hrášky vyloupeme z lusků. Mrkev, kedlubnu a chřest oloupeme, mrkev rozkrájíme na širší proužky, kedlubnu a chřest na menší kousky. Fazolky očistíme.
- Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní nejdříve mrkev, po chvilce přidáme kedlubnu a chřest. Po 3 minutách přisypeme i fazolky a hrášek. Zeleninu uvaříme na skus, pak ji scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm povařenou zeleninu. Nakonec do pánve vmícháme očištěné a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Ingredience na zálivku promícháme a přilijeme do pánve k zelenině. Společně promícháme se solí a pepřem. Před podáváním posypeme sezamem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1284 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
18,6 g
21 %
19 %
-
Vláknina
7,4 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
6,6 g
11 %
10 %
-
Tuky
22,7 g
35 %
32 %
-
nasycené
2,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.