Jarní zelenina s medovo-hořčičnou zálivkou

Na tomto rychlém obědě plném zeleniny si pochutná opravdu každý.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Postup

  1. Hrášky vyloupeme z lusků. Mrkev, kedlubnu a chřest oloupeme, mrkev rozkrájíme na širší proužky, kedlubnu a chřest na menší kousky. Fazolky očistíme.
  2. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní nejdříve mrkev, po chvilce přidáme kedlubnu a chřest. Po 3 minutách přisypeme i fazolky a hrášek. Zeleninu uvaříme na skus, pak ji scedíme a necháme okapat.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm povařenou zeleninu. Nakonec do pánve vmícháme očištěné a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Ingredience na zálivku promícháme a přilijeme do pánve k zelenině. Společně promícháme se solí a pepřem. Před podáváním posypeme sezamem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    18,6 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.