Úterý 13. dubna 2021, svátek má Aleš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 13. dubna 2021 Aleš

Jarní salát s pažitkovým dipem

Lehké saláty jsou absolutní tutovkou, na kterou jsme se celou zimu těšili. Podávat ho můžete s čerstvou bagetkou, nebo jen tak se skleničkou bílého vína.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    336 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1405 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Saláty, čekanku a rukolu důkladně opereme a necháme okapat. Kedlubny oloupeme, ředkvičky a hrášek očistíme, omyjeme a nakrájíme.
  2. Vše dáme do mísy, přidáme rukolu a na menší kousky natrhané listy salátů a čekanky. Zlehka promícháme.
  3. Pažitku nasekáme nadrobno, promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a bílým vínem. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Hotovým dipem přelijeme připravený salát.
Autor:

Podobné recepty

Salát Waldorf

Tento chuťově vyvážený salát byl poprvé připraven koncem 19. století v Hotelu Waldorf v New York...

Quinoový salát s ředkvičkami

Merlík chilský neboli quinoa patří mezi superpotraviny. Co takhle připravit si z něj dokonalý...

Jarní salát s novými bramborami

Lehký oběd nebo večeři vykouzlíte za pomoci několika jednoduchých ingrediencí a výsledek bude...

Teplý salát z kořenové zeleniny

Rychlý, zdravý, jednoduchý, barevný a neskutečně dobrý. Takový je salát z pečené zeleniny, který...

Domácí majonéza

Není nic snazšího, než vyrobit domácí majonézu. Zabere to pár okamžiků. Potřebujete jen vajíčko,...

Zobrazit více