Jarní salát s pažitkovým dipem

Lehké saláty jsou absolutní tutovkou, na kterou jsme se celou zimu těšili. Podávat ho můžete s čerstvou bagetkou, nebo jen tak se skleničkou bílého vína.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    336 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1405 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Saláty, čekanku a rukolu důkladně opereme a necháme okapat. Kedlubny oloupeme, ředkvičky a hrášek očistíme, omyjeme a nakrájíme.
  2. Vše dáme do mísy, přidáme rukolu a na menší kousky natrhané listy salátů a čekanky. Zlehka promícháme.
  3. Pažitku nasekáme nadrobno, promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a bílým vínem. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Hotovým dipem přelijeme připravený salát.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.