Jarní salát s pažitkovým dipem
Lehké saláty jsou absolutní tutovkou, na kterou jsme se celou zimu těšili. Podávat ho můžete s čerstvou bagetkou, nebo jen tak se skleničkou bílého vína.
Postup
- Saláty, čekanku a rukolu důkladně opereme a necháme okapat. Kedlubny oloupeme, ředkvičky a hrášek očistíme, omyjeme a nakrájíme.
- Vše dáme do mísy, přidáme rukolu a na menší kousky natrhané listy salátů a čekanky. Zlehka promícháme.
- Pažitku nasekáme nadrobno, promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a bílým vínem. Dochutíme solí a pepřem.
- Hotovým dipem přelijeme připravený salát.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
336 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1405 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
15,4 g
17 %
15 %
-
Vláknina
10,4 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
7,9 g
13 %
12 %
-
Tuky
26,0 g
40 %
37 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA