Jahodovo-malinová grenadina

Grenadina je sladký sirup z granatového jablka. Přidat do něj můžete i čerstvé jahody.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1518 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    84,9 g

    97 %

    85 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody opláchneme a rozkrojíme na poloviny. Granátové jablko rozkrojíme a vyloupeme z něj jadérka.
  2. Jahody, jadérka z granátového jablka a maliny rozdělíme do sklenic. Pokapeme je grenadinou a zalijeme studenou malinovou limonádou. Sklenice dolijeme perlivou vodou.

Místo grenadiny můžeme použít jiný kvalitní červený sirup, nejlépe rybízový. Když nemáme malinovou limonádu, přidáme trochu více grenadiny a drink dolijeme jen ledovou perlivou vodou.

Autor:

Podobné recepty

Rebarborový gin a tonic

Tento drink si oblíbíte.

Silvestrovský koktejl

Tento koktejl chutná prostě božsky.

Růžové mléko s malinami

Osvěžující mléko, které si oblíbí určitě i vaše děti.

Valentýnský drink

Oslavte s partnerem Valentýn luxusním drinkem.

Sýrové vrtulky a svařené víno

Udělejte si s partnerem hezký večer u filmu s dobrým občerstvením.