Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
- Upečený piškot poprášíme hladkou moukou a převrátíme na utěrku. Pečicí papír stáhneme. Z vychladlého vykrojíme kolo o průměru misky, do které budeme moučník připravovat. Zbytek piškotu rozkrájíme na trojúhelníky a vyložíme jimi připravenou, potravinovou folií vyloženou misku.
- Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, vyšlehaným s moučkovým cukrem. Poté opatrně vmícháme topink tak, abychom získali mramorový efekt. Misku s korpusem postupně naplníme polovinou náplně, jahodami a zbylou náplní. Navrch přitiskneme piškotové kolo, misku vložíme do lednice a dort necháme ztuhnout.
- Bílky s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme je a nadále šleháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Směs necháme zchladnout. Tuhý sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Vychlazenou bombu vyklopíme z misky a na celý povrch ozdobně nastříkáme sníh. Zapečeme pod rozehřátým grilem, až sníh zrůžoví.