Jahodová bomba se sněhovou čepicí

Nechte se unést intenzivní chutí sladké jahody ve sladkém krému.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

16 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Bílkový sníh:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1265 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    40,1 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    6,7 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
  2. Upečený piškot poprášíme hladkou moukou a převrátíme na utěrku. Pečicí papír stáhneme. Z vychladlého vykrojíme kolo o průměru misky, do které budeme moučník připravovat. Zbytek piškotu rozkrájíme na trojúhelníky a vyložíme jimi připravenou, potravinovou folií vyloženou misku.
  3. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, vyšlehaným s moučkovým cukrem. Poté opatrně vmícháme topink tak, abychom získali mramorový efekt. Misku s korpusem postupně naplníme polovinou náplně, jahodami a zbylou náplní. Navrch přitiskneme piškotové kolo, misku vložíme do lednice a dort necháme ztuhnout.
  4. Bílky s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme je a nadále šleháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Směs necháme zchladnout. Tuhý sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Vychlazenou bombu vyklopíme z misky a na celý povrch ozdobně nastříkáme sníh. Zapečeme pod rozehřátým grilem, až sníh zrůžoví.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.