Jablečné řezy

Výborná buchta ke kafíčku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    467 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1952 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    62,9 g

    72 %

    63 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    19,2 g

    30 %

    27 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme moučkový cukr, prášek do pečiva, na kousky nakrájenou změklou Heru a žloutky. Zpracujeme na hladké vláčné těsto, které necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.
  2. Plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Jablka omyjeme oloupeme a nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo.
  3. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme zpět do chladničky. Zbylé těsto rozprostřeme rukama na plech. Těsto poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme rozinkami, ořechy a skořicí.
  4. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh a rozetřeme ho na jablka. Zbylou třetinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle na povrch koláče. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut dorůžova. Hotový koláč necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.