Hrušky se sýrovou náplní a ořechy

Sváteční předkrm vykouzlíte díky našemu výbornému receptu. Stačí mít hrušky, nivu a ořechy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    438 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1831 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    12,0 g

    40 %

    40 %

  • Bílkoviny

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    27,7 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nivu nastrouháme najemno. Přidáme k ní změklé máslo, šlehačku, chilli a promícháme.
  2. Hrušky omyjeme a rozpůlíme. Pak opatrně vykrojíme jádřince i s částí dužiny tak, aby zůstal u slupky asi 1 cm silný okraj. Pak hrušky pokapeme citronovou šťávou.
  3. Hrušky naplníme krémem z nivy a uhladíme nožem. Dáme je do chladničky ztuhnout asi na 1 hodinu.
  4. Naplněné půlky hrušek nakrájíme na měsíčky a posypeme nasekanými ořechy. Obložíme je hroznovým vínem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.