Hruškový crumble

Hrušky můžete zaměnit i jiným ovocem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Drobenka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    690 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2888 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    86,0 g

    98 %

    86 %

  • Vláknina

    11,7 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    12,5 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    29,7 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky očistíme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Zakápneme je citronovou šťávou a nakrájíme na menší kousky. Promícháme je s cukrem a rozdělíme do čtyř menších nebo dvou větších zapékacích misek vymazaných máslem.
  2. Suroviny na drobenku propracujeme a nasypeme na povrch. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 20 minut. Můžeme podávat jako teplý i studený dezert doplněný zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.