Hruškový crumble

1 hodnocení

Z jablíček je tato anglická pochoutka skvělá, ale z hrušek je ještě lepší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    528 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2209 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    60,5 g

    69 %

    61 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    28,1 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    14,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a oběma druhy cukru.
  2. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme najemno. Pak je propracujeme s rozpuštěným máslem a skořicí.
  3. Malé kulaté formičky naplníme ochucenými hruškami a posypeme je nastrouhanou čokoládou. Navrch nasypeme sušenkovou drobenku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním můžeme dozdobit mátou nebo meduňkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.