Hruškový crumble
Z jablíček je tato anglická pochoutka skvělá, ale z hrušek je ještě lepší.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
528 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2209 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
60,5 g
69 %
61 %
-
Vláknina
8,5 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
4,6 g
7 %
7 %
-
Tuky
28,1 g
43 %
40 %
-
nasycené
14,6 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a oběma druhy cukru.
- Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme najemno. Pak je propracujeme s rozpuštěným máslem a skořicí.
- Malé kulaté formičky naplníme ochucenými hruškami a posypeme je nastrouhanou čokoládou. Navrch nasypeme sušenkovou drobenku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním můžeme dozdobit mátou nebo meduňkou.