Hot dog s pršutem a karamelizovanou cibulí

Fast foodová klasika nemusí být nuda. Stačí, když si pohrajete s detaily, jako je karamelizovaná cibule nebo omáčka ze zakysané smetany.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na karamelizovanou cibuli:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    857 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3586 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    84,5 g

    96 %

    85 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    32,7 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    41,8 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    16,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpustíme máslo s olejem, vsypeme cibuli a na mírném ohni ji opékáme asi 10 minut dozlatova. Pak ji zasypeme cukrem, přilijeme vinný ocet a dusíme, dokud se tekutina nevypaří. Cibuli sundáme z ohně, dochutíme solí a pepřem a necháme v teple.
  2. Briošky podélně rozkrojíme a dáme je na 3 minuty rozpéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Každý párek obalíme dvěma plátky pršutu. V pánvi zahřejeme olej a párky na něm opečeme ze všech stran.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s fenyklem a chilli. Do rozpečených briošek rozdělíme opečené párky. Na každý párek dáme malou porci ochucené smetany a navrch rozdělíme karamelizovanou cibuli.

Párky můžeme připravit také na grilu.

Autor:

Podobné recepty

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Zapečený sýr s chlebovými bochánky

Tuto svačinku si zamiluje každý.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.