Grilovaný pstruh s bylinkami a batáty

Kdo by nemiloval grilovanou rybu? Dejte si třeba pstruha s čerstvými bylinkami a sladkými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    774 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3239 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    24,8 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    78,0 g

    124 %

    115 %

  • Tuky

    39,2 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Batáty oloupeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a povaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je posypeme hrubozrnnou solí, dáme je na rozpálený gril a opékáme asi 10 minut.
  2. Rozříznuté pstruhy naplníme bylinkami, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí, položíme je na gril a pečeme je z každé strany asi 10 minut.
  3. Hotové pstruhy i batáty přendáme na talíře, na grilu ještě zlehka opečeme cherry rajčátka a citron nakrájený na měsíčky asi 2 minuty. Pak je přidáme na talíř a vše pokapeme olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.