Ingredience
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Dochutíme kmínem, sušeným česnekem a chilli kořením. Maso během restování od sebe oddělujeme vidličkou, aby se nespeklo do hrudek. Když je maso opečené, přilijeme drcená rajčata a necháme vyvařit přebytečnou vodu. Nakonec v mase necháme prohřát scezené sterilované fazole. Chlli con carne podáváme na věnci z vařené rýže. Pokrm ozdobíme kostičkami nakrájeného avokáda.
- Grilovaný mečoun s chilli omáčkou
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce krystalového cukru
- 1 limetka
- sůl
- mletý černý pepř AVOKÁDO
- 1 lžička solamylu
- chilli koření AVOKÁDO podle chuti
- 4 steaky z mečouna
- 2 lžíce olivového oleje
- Cibuli, papriku a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme cukr na karamel a jakmile začne hnědnout, přisypeme pokrájenou zeleninu a krátce podusíme. Dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem AVOKÁDO. Podle potřeby přilijeme malé množství vody, provaříme a zahustíme solamylem. Podle chuti přidáme chilli koření AVOKÁDO. Krátce provaříme. Steaky z mečouna osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na grilovací pánvi nebo na grilu steaky opečeme nejprve z jedné strany asi 2 minuty. Když se na mase objeví mřížka, obrátíme je a opečeme i z druhé strany. Grilované steaky z mečouna přelijeme chilli omáčkou. Podáváme s nachos nebo tortillou.