Ingredience
Postup
- Nejprve připravíme glazuru. Do misky dáme hořčici, citronovou šťávu, omáčku teriyaky, sezamový olej a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme.
- Filet z lososa očistíme a položíme kůží na alobal. Pinzetou odstraníme z masa zbylé kosti. Lososa podélně rozpůlíme, ale neprořízneme kůži.
- Pak rybu nakrájíme napříč na 6 porcí. Rovnoměrně ji osolíme a opepříme. Maso důkladně potřeme glazurou a nezapomeneme ani na zářezy. Necháme asi 5 minut v chladu odležet.
- Lososa položíme i s alobalem na grilovací rošt a ještě jedno potřeme. Dřevěné uhlí dáme ke stranám, aby losos neležel nad přímým žárem. Přiklopíme poklopem a grilujeme 15 -20 minut. Hotového lososa podáváme s grilovanou cuketou.