Grilovaný losos
Máte rádi lososa? Připravte si ho podle našeho receptu.
Postup
- Nejprve připravíme glazuru. Do misky dáme hořčici, citronovou šťávu, omáčku teriyaky, sezamový olej a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme.
- Filet z lososa očistíme a položíme kůží na alobal. Pinzetou odstraníme z masa zbylé kosti. Lososa podélně rozpůlíme, ale neprořízneme kůži.
- Pak rybu nakrájíme napříč na 6 porcí. Rovnoměrně ji osolíme a opepříme. Maso důkladně potřeme glazurou a nezapomeneme ani na zářezy. Necháme asi 5 minut v chladu odležet.
- Lososa položíme i s alobalem na grilovací rošt a ještě jedno potřeme. Dřevěné uhlí dáme ke stranám, aby losos neležel nad přímým žárem. Přiklopíme poklopem a grilujeme 15 -20 minut. Hotového lososa podáváme s grilovanou cuketou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
115 KCal
5 %
5 %
-
Energie
481 KJ
5 %
5 %
-
Sacharidy
3,9 g
4 %
4 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
4,7 g
8 %
7 %
-
Tuky
8,8 g
14 %
13 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA