Grilovaný lilek

Nejen maso můžeme grilovat. Nejčastější grilovanou zeleninou je lilek. Jeho příprava je velice jednoduchá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    133 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    555 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyjeme neoloupané lilky, odkrojíme konec a nakrájíme je podélně na plátky silné asi 1 cm. Plátky potřeme po obou stranách olivovým olejem a pečeme na grilu přibližně 3 minuty z každé strany.
  2. Ogrilované lilky osolíme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a jemně usekaným česnekem. Můžeme konzumovat ihned teplé, ale ještě lepší jsou, necháme-li je odležet asi 2 hodiny v lednici. Podáváme je i jako studenou přílohu k masu nebo součást salátu.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.