Grilované steaky s ředkvičkovo-kukuřičným salátem
Také jste se tolik těšili na to, až si zase budeme užívat grilování? Steaky z hovězího roštěnce jsou klasika, kterou si rád dopřeje každý milovník venkovního hodování. A lehký salátek šťavnatému masu rozhodně sluší.
Postup
- Steaky pokojové teploty potřeme z obou stran olejem, osolíme je a opepříme. Položíme je na gril rozehřátý na 230 – 320 °C. Grilujeme z každé strany cca 5 minut na stupeň středně propečené.
- Pak je přendáme na prkýnko a necháme asi 5 minut odpočívat.
- Připravujeme-li steaky doma na grilovací pánvi, opečeme je zprudka z obou stran a pak vložíme na 6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté vyjmeme a zakryté necháme cca 5 minut odpočinout.
- Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmraženou kukuřici, nahrubo nasekané opláchnuté lístky koriandru a šťávu z limetky. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
- Steaky před podáváním nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je dle chuti citronovou šťávou, dosolíme a dozdobíme čerstvým koriandrem. Servírujeme společně se salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
331 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1386 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
15,4 g
18 %
15 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
47,0 g
75 %
69 %
-
Tuky
9,5 g
15 %
14 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA