Ingredience
Postup
- Lilky očistíme a potom je podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plátky pokapeme citronovou šťávou a osolíme, necháme "vypotit" a tekutinu odsajeme ubrouskem. Pak plátky lilku potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 3 minuty z každé strany.
- Zbylý olivový olej smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami, pálivou paprikou a solí. Rajčata, mozarellu a papriku bez semeníku nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme na špalíčky.
- Vezmeme do ruky opečený plátek lilku a na jeho okraj naskládáme postupně plátek rajčete, papriky, mozzarelly a špalíček cibulky. Plátek přehneme přes náplň a postup opakujeme z druhé strany, jako když skládáme harmoniku. Balíček propíchneme špejlí.
- Připravíme si čtverce alobalu, na každý položíme lilkový balíček, přelijeme ho ochuceným olejem a zabalíme. Zabalený lilek potom grilujeme 15 minut. Takto připravený lilek chutná výborně teplý i studený.