Grilované lilkové balíčky
Přichází čas grilování. Máme pro vás chutný recept.
Postup
- Lilky očistíme a potom je podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plátky pokapeme citronovou šťávou a osolíme, necháme "vypotit" a tekutinu odsajeme ubrouskem. Pak plátky lilku potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 3 minuty z každé strany.
- Zbylý olivový olej smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami, pálivou paprikou a solí. Rajčata, mozarellu a papriku bez semeníku nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme na špalíčky.
- Vezmeme do ruky opečený plátek lilku a na jeho okraj naskládáme postupně plátek rajčete, papriky, mozzarelly a špalíček cibulky. Plátek přehneme přes náplň a postup opakujeme z druhé strany, jako když skládáme harmoniku. Balíček propíchneme špejlí.
- Připravíme si čtverce alobalu, na každý položíme lilkový balíček, přelijeme ho ochuceným olejem a zabalíme. Zabalený lilek potom grilujeme 15 minut. Takto připravený lilek chutná výborně teplý i studený.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
372 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1557 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
12,1 g
14 %
12 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
16,5 g
26 %
24 %
-
Tuky
27,3 g
42 %
39 %
-
nasycené
7,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA