Grilované lilkové balíčky

nehodnoceno

Přichází čas grilování. Máme pro vás chutný recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Lilky očistíme a potom je podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plátky pokapeme citronovou šťávou a osolíme, necháme "vypotit" a tekutinu odsajeme ubrouskem. Pak plátky lilku potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 3 minuty z každé strany.
  2. Zbylý olivový olej smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami, pálivou paprikou a solí. Rajčata, mozarellu a papriku bez semeníku nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme na špalíčky.
  3. Vezmeme do ruky opečený plátek lilku a na jeho okraj naskládáme postupně plátek rajčete, papriky, mozzarelly a špalíček cibulky. Plátek přehneme přes náplň a postup opakujeme z druhé strany, jako když skládáme harmoniku. Balíček propíchneme špejlí.
  4. Připravíme si čtverce alobalu, na každý položíme lilkový balíček, přelijeme ho ochuceným olejem a zabalíme. Zabalený lilek potom grilujeme 15 minut. Takto připravený lilek chutná výborně teplý i studený.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    372 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1557 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    12,1 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.