Grilované lilkové balíčky

nehodnoceno

Přichází čas grilování. Máme pro vás chutný recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    372 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1557 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    12,1 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky očistíme a potom je podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plátky pokapeme citronovou šťávou a osolíme, necháme "vypotit" a tekutinu odsajeme ubrouskem. Pak plátky lilku potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 3 minuty z každé strany.
  2. Zbylý olivový olej smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami, pálivou paprikou a solí. Rajčata, mozarellu a papriku bez semeníku nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme na špalíčky.
  3. Vezmeme do ruky opečený plátek lilku a na jeho okraj naskládáme postupně plátek rajčete, papriky, mozzarelly a špalíček cibulky. Plátek přehneme přes náplň a postup opakujeme z druhé strany, jako když skládáme harmoniku. Balíček propíchneme špejlí.
  4. Připravíme si čtverce alobalu, na každý položíme lilkový balíček, přelijeme ho ochuceným olejem a zabalíme. Zabalený lilek potom grilujeme 15 minut. Takto připravený lilek chutná výborně teplý i studený.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.