Ingredience
Postup
- Řepu a cibuli nakrájíme. Ingredience na omáčku dáme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Poté scedíme.
- Celer nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a na plechu pečeme při 200 °C asi 50 minut doměkka. Poté ho se smetanou a máslem rozmixujeme na pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kůži z masa sloupneme, osolíme ho a opepříme. Na rozpáleném máslem a olejem orestujeme rozmarýn, tymián a česnek. Zlehka opečeme maso dozlatova a dopékáme při 160 °C asi 7 minut.
- Na másle pak opečeme rozmarýn, tymián a rozmáčknutý česnek. Přidáme demi-glace a necháme provařit. Do omáčky vmícháme 2 lžíce másla, dosolíme a dopepříme.