Grilované kachní prso s celerovým pyré

Takto připravená kachní prsa jsou dokonale křehoučká.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na demi-glace:

Na pyré:

Na kachní prso:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    861 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3601 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    14,6 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    37,7 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    70,5 g

    108 %

    101 %

  • nasycené

    26,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu a cibuli nakrájíme. Ingredience na omáčku dáme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Poté scedíme.
  2. Celer nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a na plechu pečeme při 200 °C asi 50 minut doměkka. Poté ho se smetanou a máslem rozmixujeme na pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Kůži z masa sloupneme, osolíme ho a opepříme. Na rozpáleném máslem a olejem orestujeme rozmarýn, tymián a česnek. Zlehka opečeme maso dozlatova a dopékáme při 160 °C asi 7 minut.
  4. Na másle pak opečeme rozmarýn, tymián a rozmáčknutý česnek. Přidáme demi-glace a necháme provařit. Do omáčky vmícháme 2 lžíce másla, dosolíme a dopepříme.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.