Grilované kachní prso s celerovým pyré
Takto připravená kachní prsa jsou dokonale křehoučká.
Postup
- Řepu a cibuli nakrájíme. Ingredience na omáčku dáme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Poté scedíme.
- Celer nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a na plechu pečeme při 200 °C asi 50 minut doměkka. Poté ho se smetanou a máslem rozmixujeme na pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kůži z masa sloupneme, osolíme ho a opepříme. Na rozpáleném máslem a olejem orestujeme rozmarýn, tymián a česnek. Zlehka opečeme maso dozlatova a dopékáme při 160 °C asi 7 minut.
- Na másle pak opečeme rozmarýn, tymián a rozmáčknutý česnek. Přidáme demi-glace a necháme provařit. Do omáčky vmícháme 2 lžíce másla, dosolíme a dopepříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
861 KCal
39 %
36 %
-
Energie
3601 KJ
39 %
36 %
-
Sacharidy
14,6 g
17 %
15 %
-
Vláknina
8,5 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
37,7 g
60 %
55 %
-
Tuky
70,5 g
108 %
101 %
-
nasycené
26,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA