Grilované hovězí se salsou

Až budete příště grilovat, udělejte si tuto hovězí svíčkovou a podávejte ji s rajčatovou salsou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    188 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    785 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme je, opepříme a pokapeme olejem. Necháme v chladu krátce odležet.
  2. Plátky masa zprudka ogrilujeme po obou stranách na rozpálené grilu.
  3. Pak maso sundáme z grilu, přikryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout.
  4. Maso rozdělíme na talíře, doplníme salsou a podáváme nejlépe s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.