Grilovaná zelenina

Pokud patříte mezi ty co mají rádi grilovanou zeleninu jako přílohu, máme pro vás výborný recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    601 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2513 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    11,1 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    41,7 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechnu zeleninu důkladně očistíme, oloupeme, nakrájíme na větší kusy a osušíme papírovou utěrkou. Olivový olej smícháme s vegetou , drceným koriandrem a nasekanými bylinkami. Rošt potřeme olejem.
  2. Zeleninu potřeme ochuceným olejem a položíme na gril. Při grilování ji opět potíráme olejem a obracíme. Dáváme pozor, aby se zelenina nespálila. Ke grilované zelenině podáváme různé druhy dipů.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.