Ingredience
Postup
- Kusy žeber necháme vcelku. Nožem uvolníme blánu na dolní straně žeber a odtrhneme ji. Žebra lehce potřeme hořčicí. Všechny ingredience na kořenicí směs smícháme a směsí posypeme žebra potřená hořčicí z obou stran. Žebra necháme odležet v chladu minimálně hodinu, nejlépe však do druhého dne.
- Připravíme gril tak, aby byl plný žhavých briket. Necháme je 20 minut odhořet a pak na rošt grilu rozložíme žebírka. Grilujeme je v teple mimo žhavé uhlí nejlépe pod poklopem asi 40 minut z obou stran.
- Rajský protlak, ocet, med, worcester a prolisované stroužky česneku smícháme. Žebra po 40 minutách grilování potřeme touto grilovací omáčkou z obou stran. Pak je za občasného potírání marinádou dopékáme dalších 50 minut, až je maso úplně měkké.