Grilovaná žebra

Grilovací klasika sice zabere trochu více času, ale odměnou za trpělivost vám bude lahodná symfonie chutí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 125 min

Ingredience

4 PORCE +

Kořenicí směs:

Grilovací omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    807 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3377 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    74,4 g

    118 %

    109 %

  • Tuky

    45,6 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kusy žeber necháme vcelku. Nožem uvolníme blánu na dolní straně žeber a odtrhneme ji. Žebra lehce potřeme hořčicí. Všechny ingredience na kořenicí směs smícháme a směsí posypeme žebra potřená hořčicí z obou stran. Žebra necháme odležet v chladu minimálně hodinu, nejlépe však do druhého dne.
  2. Připravíme gril tak, aby byl plný žhavých briket. Necháme je 20 minut odhořet a pak na rošt grilu rozložíme žebírka. Grilujeme je v teple mimo žhavé uhlí nejlépe pod poklopem asi 40 minut z obou stran.
  3. Rajský protlak, ocet, med, worcester a prolisované stroužky česneku smícháme. Žebra po 40 minutách grilování potřeme touto grilovací omáčkou z obou stran. Pak je za občasného potírání marinádou dopékáme dalších 50 minut, až je maso úplně měkké.

Žebra si můžete také předpéct doma v troubě a na grilu je jen dokončit.

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.