Grilovaná žebra

Grilovací klasika sice zabere trochu více času, ale odměnou za trpělivost vám bude lahodná symfonie chutí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 125 min

Ingredience

4 PORCE +

Kořenicí směs:

Grilovací omáčka:

Postup

  1. Kusy žeber necháme vcelku. Nožem uvolníme blánu na dolní straně žeber a odtrhneme ji. Žebra lehce potřeme hořčicí. Všechny ingredience na kořenicí směs smícháme a směsí posypeme žebra potřená hořčicí z obou stran. Žebra necháme odležet v chladu minimálně hodinu, nejlépe však do druhého dne.
  2. Připravíme gril tak, aby byl plný žhavých briket. Necháme je 20 minut odhořet a pak na rošt grilu rozložíme žebírka. Grilujeme je v teple mimo žhavé uhlí nejlépe pod poklopem asi 40 minut z obou stran.
  3. Rajský protlak, ocet, med, worcester a prolisované stroužky česneku smícháme. Žebra po 40 minutách grilování potřeme touto grilovací omáčkou z obou stran. Pak je za občasného potírání marinádou dopékáme dalších 50 minut, až je maso úplně měkké.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    807 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3377 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    74,4 g

    118 %

    109 %

  • Tuky

    45,6 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Žebra si můžete také předpéct doma v troubě a na grilu je jen dokončit.

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.