Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1571 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    25,7 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce rozšleháme vejce, crème fraîche, sůl a pepř. Očištěný pórek nakrájíme na tenké plátky. Ze zeleného chřestu odřízneme tuhé spodní konce a pokrájíme ho na kousky.
  2. Na rozpáleném oleji restujeme pórek a chřest asi 5 minut doměkka. Ochucená vejce nalijeme na zeleninu a pomalu cca 2 minuty opékáme.
  3. Navrch přidáme ricottu a pesto a pánev přendáme do trouby pod gril. Omeletu pečeme zhruba 2 minuty dozlatohněda, vyndáme a necháme ještě 3 minuty odstát.
  4. Okraje frittaty uvolníme dřevěnou obracečkou a přendáme ji na servírovací talíř. Před podáváním můžeme ozdobit například další ricottou, pestem a čerstvou bazalkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.