Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. V misce rozšleháme vejce, crème fraîche, sůl a pepř. Očištěný pórek nakrájíme na tenké plátky. Ze zeleného chřestu odřízneme tuhé spodní konce a pokrájíme ho na kousky.
  2. Na rozpáleném oleji restujeme pórek a chřest asi 5 minut doměkka. Ochucená vejce nalijeme na zeleninu a pomalu cca 2 minuty opékáme.
  3. Navrch přidáme ricottu a pesto a pánev přendáme do trouby pod gril. Omeletu pečeme zhruba 2 minuty dozlatohněda, vyndáme a necháme ještě 3 minuty odstát.
  4. Okraje frittaty uvolníme dřevěnou obracečkou a přendáme ji na servírovací talíř. Před podáváním můžeme ozdobit například další ricottou, pestem a čerstvou bazalkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1571 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    25,7 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.