Frankfurtská polévka

Jak zpracovat zbylé párky? Uvařte si vynikající a lahodnou frankfurtskou polévku, která navíc v zimě krásně zahřeje. Párky můžete nahradit také klobáskou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1786 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    38,6 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    17,6 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do vody, párky nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme je společně na rozehřátém másle. Jakmile cibule zesklovatí, přisypeme papriku, kmín, krátce osmažíme, zalijeme 700 ml vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Polévku provaříme asi 5 minut, přidáme brambory, zahustíme moukou rozpuštěnou v trošce vody a vaříme do změknutí. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželovou natí a můžeme dosolit a dopepřit podle chuti.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.