Fleky se zelím a špekem

2 hodnocení

Tyto fleky se zelím a špekem jsou skvělou volbou pokud nemáte moc času na přípravu oběda. Jsou totiž hotové již za 35 minut.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    511 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2139 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    60,7 g

    69 %

    61 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    22,2 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vykapat.
  2. Ze zelí vyřízneme tvrdý střed, zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. Špek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém sádle. Když začne špek pouštět šťávu, přidáme zelí, cibuli, česnek a pozvolna opékáme asi 10 minut. Poté zalijeme vínem, přidáme kmín a dusíme ještě asi 10 minut, dokud zelí nezměkne. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem a vinným octem.
  4. K zelí vmícháme fleky s lístečky tymiánu otrhanými od stonků a prohřejeme. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.