Filé po thajsku

Rybí maso obsahuje spousta jedinečných živin. Připravte si ho na thajský způsob.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    311 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1303 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    25,7 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filé omyjeme, osušíme a osolíme. Rajčata a očištěné papriky nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře vymažeme olejem, vložíme do něj rybu, zasypeme kompotovaným ananasem, vegetou a přelijeme šťávou z kompotu a kečupem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejprve odkryté při 150°C asi 20 minut.
  2. Připravenou zeleninu naskládáme na rybu a zakapeme olejem. Pekáček přiklopíme a pečeme ještě asi 15 minut při 250°C. Podle potřeby lehce zalijeme vodou. Takto připravené rybí filé ochutíme drceným pepřem, popřípadě osolíme.
  3. K hotovým filetům u nás můžeme podávat bramboráčky, kterými nahradíme thajské suché placičky. Filé ozdobíme citronem a čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.