Fazolový guláš

nehodnoceno

Mexický fazolový guláš z všech možných druhů fazolí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1543 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    49,9 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    31,3 g

    104 %

    104 %

  • Bílkoviny

    22,5 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je slijeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji restujeme cibuli s česnekem dosklovata asi 3 minuty. Poté přidáme protlak, krátce opečeme a vmícháme fazole. Zalijeme vodou, aby byly zcela ponořené, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, ochutíme římským kmínem a na mírném ohni vaříme asi 60 minut.
  3. Během vaření fazole mícháme a podle potřeby podléváme vodou. Asi 15 minut před koncem vaření již nepodléváme. Vmícháme nakrájenou papriku, rajče a kukuřici. Nakonec přidáme sweet chilli omáčku a najemno nasekanou petrželku. Guláš můžeme podávat například s tortillami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...