Dýňový quiche s hruškou

Slaný koláč s dýní a hruškou si oblíbí celá vaše rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

12 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    287 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1199 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    19,8 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    19,3 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smícháme mouku s vejcem, solí, změklým máslem a mlékem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 10 minut odpočívat v lednici.
  2. Pak těsto rozválíme, vložíme do kulaté formy a vymačkáme do krajů. Vidličkou propícháme dno, zasypeme suchými pečicími fazolemi a pečeme při 180 °C asi 5 minut.
  3. Mezitím smícháme smetanu s vejci, přidáme lístky tymiánu, mletý muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř. Korpus vyndáme z trouby a vysypeme fazole.
  4. Dovnitř nalijeme smetanovou směs, na ni nadrobíme gorgonzolu a ozdobíme plátky hrušky a měsíčky dýně. Dopečeme při 180 °C asi 25 minut.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.